Jak przyznać innym użytkownikom dostęp do edycji witryny?
Praca zespołowa na Tilda z funkcją Collaborators
Na stronie Tilda możesz połączyć siły i edytować swoją witrynę razem z innymi użytkownikami. Oto jak skonfigurować dostęp do witryny i zarządzać nim.
Aby aktywować funkcję "Współpracownicy", przejdź do Ustawienia witryny → Współpracownicy.
Ważne: Jest to funkcja premium. Aby poznać cenę i dokonać zakupu, kliknij "Zapłać i zarządzaj".
Aby dodać członka zespołu, kliknij „Dodaj współpracownika”. Wpisz adres e-mail tej osoby powiązany z jej Tilda . Dostępne są dwa rodzaje uprawnień: pełne i ograniczone.
Po wybraniu typu dostępu „Pełny” współpracownik będzie mógł edytować, publikować i usuwać strony, przeglądać potencjalnych klientów i statystyki, a także wprowadzać zmiany w wbudowanych usługach serwisu.
Typ dostępu „Ograniczony” pozwala określić czynności, które współpracownik będzie mógł wykonywać w ramach Twojego projektu. Zaznacz pola wyboru przy opcjach, na które chcesz zezwolić.

Poniżej dowiesz się, jak ograniczyć dostęp do korzystania z wbudowanych funkcji.
Współpracownik otrzyma powiadomienie na stronie Tilda. Gdy zaakceptuje zaproszenie, będziecie mogli wspólnie pracować nad projektem.

Projekt zostanie dodany do jego pulpitu nawigacyjnego i oznaczony jako „Udostępniony”.
Ważne: Jeśli nie korzystałeś jeszcze z tej usługi, możesz bezpłatnie dodać jednego współpracownika na okres 30 dni.
Dla każdej wbudowanej funkcji projektu możesz przypisać konkretne ograniczenia dla współpracownika. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje dotyczące korzystania z poszczególnych funkcji.
Więcej
Więcej
Więcej
Edytuj strefę członkowską
W przypadku wbudowanej usługi „Strefa członków” można ustawić dodatkowe ograniczenia dotyczące pracy z użytkownikami, grupami użytkowników, tworzenia lekcji, konfigurowania kursów oraz całej Strefy członków.

Zaznacz pole wyboru „Edytuj Strefę członków”, a następnie będziesz mógł edytować uprawnienia dostępu.
Jeśli po prostu wybierzesz opcję „Edytuj obszar dla członków”, współpracownik uzyska pełny dostęp do wbudowanej usługi bez żadnych ograniczeń.
Odznacz pola wyboru obok czynności, które chcesz ograniczyć współpracownikowi podczas korzystania z Strefy dla członków.
Jeśli współpracownik nie ma dostępu do danej funkcji w Strefie członków, zobaczy powiadomienie informujące, że jego uprawnienia są ograniczone.
Edytuj katalog produktów
Zaznacz pole wyboru „Edytuj katalog produktów” i kliknij link „Pełny dostęp”, aby wyświetlić dodatkowe ustawienia.
Jeśli po prostu wybierzesz opcję „Edytuj katalog produktów”, współpracownik uzyska pełny dostęp do wbudowanej usługi bez żadnych ograniczeń.
Odznacz opcje, do których współpracownik nie będzie miał dostępu podczas pracy z katalogiem produktów.
Edytuj kanały
W przypadku funkcji „Kanały” można również ustawić dodatkowe ograniczenia dotyczące pracy z wpisami i edytorem.

Aby to zrobić, należy wykonać te same czynności – zaznaczyć pole wyboru „Edytuj kanały”, aby uzyskać możliwość edycji uprawnień.
Jeśli po prostu wybierzesz opcję „Edytuj kanały”, współpracownik uzyska pełny dostęp do wbudowanej usługi bez żadnych ograniczeń.
Odznacz opcje, które nie będą dostępne dla współpracownika podczas pracy z kanałami.
Najczęściej zadawane pytania
Wykonane na
Tilda